СУ „Екзарх Антим I“, Казанлък е участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент от 2018 година.

КОИ СМЕ НИЕ?

КОИ СМЕ НИЕ?

Наташа Джуркова- старши посланик. Педагогически съветник в
СУ "Екзарх Антим I". Приех да участвам в Програмата Училище посланик на Европейския парламент, защото смятам ,че е изключително важно да се работи с младите хора за тяхната информираност  за ЕС,  за политиките  на ЕС, за правата на европейските граждани и възможностите,които стоят пред тяхното развитие.Умаствала съм с отбор от ученици на Антим  в състезанието "Евроскола" и през 2015 година посетихме Европейския парламент в Страсбург. Участвала съм   с наши ученици в две издания на Дни на Европейския Парламент и European Master Class в Стара Загора. Харесват всички програми на Еврпоейския парламент  за младите хора и с удоволствие участвам в тях.


Радиана Стефанова- старши посланик.Директор на СУ "Екзарх Антим I". Приех да участвам в Програмата Училище посланик на Европейския парламент, защото  обичам да работя с младите хора и тя ще ми даде възможност да направя нещо  за тяхната информираност  за ЕС.

      Казвам се Анита Христова от 8 б клас, профил "Чуждоезиков". Избрах да бъда младши посланик, защото е вълнуващо да бъдеш един от посредниците между информацията и  хората. За мен Еропа представлява един модел на общество, с утвърдени  ценности. Аз съм част от това общество. Част съм от Европа и Европа е част от мен!Казвам се Мартина Красимирова от 9 б клас .Избрах да бъда младши поснаник,защото исках да науча повече за Европейския съюз-за това как работи и каква е неговата цел,защото е важно да бъдем информирани.За мен Европейския съюз е нещо,което кара хората да живеят в мир и хармония въпреки различията им.

Аз съм Симона Христова от 8б клас.
Уча в СУ “Екзарх Антим I” в паралелка с профил “Чуждоезиков”.Избрах да бъда младши посланик, за да обогатя себе си с информация относно ЕС, и за да бъда част от едно приключение, което ще ми отвори врати към нови измерения.Аз съм Кристиана Казакова, на 17 години. Уча вече 11 година в СУ “Екзарх Антим I и съм Младши посланик. Участието в програмата е предизвикателство е за мен да стана по-отговорна, да се зпозная по-добре с ЕС и да знам как мога да бъда полезна на себе си и на другите чрез знанията за правата и задълженията на хората в този съюз.  Хареса ми,че се дава възможност на младите, на нашето поколение да покажем на какво сме способни и какво знаем, защото ние сме  бъдещето на Европа  . Казвам се Емануил Чавдаров от 9в клас. Избрах да бъда част от този проект, защото смятам че да се посланик на този невероятен съюз е голяма чест! За мен Европейският Съюз не е само баланс и хармония между човешките взаимоотношения, но и любов и подкрепа която подхранва с благодат и красота много държави и ги подобрява и променя към по-добро!


Здравейте ,аз съм Симона Таралежкова от 8 б клас-младши посланик на училище "Антим". Поисках да се включа в програмата ,за да се докосна до политическия свят в ЕС и да науча малко повече. За мен ЕС е обединение, което сдружава хората и ги кара да работят заедно като екип. Чрез включването ми в проекта аз също ставам част от този екип.Аз съм Стела Недкова, ученичка в 12 б клас, младши посланик в СУ“ Екзарх Антим I“,град Казанлък по Програма Училище посланик на Европейския парламент. Реших да участвам в тази програма, защото искам да помогна на хората да научат повече за ЕС, тъй като разбрах, че това да си информиран и да усещаш глобалния свят, в който живееш, е особено важно!


Аз съм Теменуга Кирилова, ученичка от 12а клас.Реших да поема отговорността и да бъда младши посланик за да мога, както самата аз да науча още интересни неща за Европейския съоз така и да предам тази информация и на останалите. Ние младите хора имаме нужда да бъдем информирани, защото ЕС ни дава възможности за развитие.
Аз съм Васил Дедов от 12б клас. Участвал съм в няколко проекта свързани с ЕС и неговите институции при Европа Директно Стара Загора. Ще следвам химично инженерство в западна Европа и това е благодарение на ЕС.

Аз съм Елена Радева, ученичка от 12 А клас, младши посланик в СУ „Екзарх Антим 1“, гр. Казанлък по програма Училище посланик на Европейския парламент. Избрах да участвам в тази програма, защото ми харесва да предприемам нови инициативи. Удоволствие е за мен да се включа в такъв проект, защото имам възможност да се запозная с нови хора, с които да обменим опит и знания. Имах за цел да науча повече за ЕС и неговите институции. Смятам че да бъдеш гражданин на Европа означава да си етнически толерантен, да пазиш националната си самобитност и съзнание, но и да уважаваш и зачиташ чуждите култури и традиции. Щастлива съм, че имах шанса да разкажа на повече млади хора какви преимущества получаваме от членството ни в Европейския Съюз.


Аз съм Стелиана Радева, ученичка от 12 А клас, младшипосланик в СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък по програма Училище посланик на Европейския парламент.Пожелах да взема участие в проекта, защото искам да се докосна до работата на Европейския Парламент  и да науча повече. Програмата училище посланик на Европейския Парламент ми даде възможност да работя в екипа на младшите посланици на СУ „Екзарх Антим I“, с които имаме обща цел и идеи да информираме повече хора за работата на Европейския Парламент. Чрез този проект успях да разкажа какво прави Съветът на ЕС, как функционира и кои са неговите членове. Имам за цел да предам на повече хора придобитите ми  опит и знания по време на моята работа по проекта.

Аз съм Тонита Пенева на 17 години. Избрах да участвам в проекта, за да науча повече за Европейския Съюз.Казвам се Роси Писарова от 10б клас, профил "Чуждоезиков". Избрах да бъда младши посланик, защото имах нужда да науча повече за Европейския съюз.пейския съюз. Искам да науча за правата и задълженията на народа. Този проект ми дава възможност да се срещна с нови хора и да разбера повече, за държавите им, традициите и дори миналото им. Поставям си за цел повече хора да бъдат информирани за заобикалящия ги свят.

Аз съм Виктория Пенева от 11а клас при СУ "Екзарх Антим I", гр. Казанлък. Избрах да участвам в този проект, защото искам да науча повече за Европейския съюз, за това как работи и с каква цел. Също така се присъединих към това приключение, за да открия нови начини за бъдещи цели и постижения


Казвам се Виктория Иванова от 9а клас.Избрах да бъда младши посланик за да мога да науча повече за Европейския съюз,важно е да сме информирани.За мен Европейския съюз е нещо което създава мир и разбирателство между хората колкото и да са различни те.


Ас се казвам Стоян Радков от 12б клас. Моите интереси са разностранни. Посрещам всяка нова възможност да изпробвам себе си и да науча нещо ново за света около мен.

Аз съм Слави Железчев от 11б клас. Избрах да участвам в Програмата за учrлища посланици, защото тя ще ми даде възможност да упражнявам влечението си към журналистиката.Аз ще водя самостоятелна страница към блогера на нашия екип от посланици.


Аз съм Тиана Кочешева от 8б клас. Избрах да участвам в проекта, за да науча повече за Европейския Съюз.

Аз съм Евгени Джурков от 9б клас Участвам в Програмата, защото съм убеден, че младите хора трябва да притежават информация за Европейския съюз, да мислят и действат като европейски граждани, защото ние сме бъдещето на това уникално партньорство на 28 европейски държави.

Аз съм Денислав Гърков от 10 б клас.
За мен да бъда младши посланик на Европейския парламент е чест!

No comments:

Post a Comment